Wat zijn kleine dingen waar jij je echt op kunt verheugen?

Iedere dag, of in ieder geval iedere week, kent wel van die momentjes waar je je echt op kunt verheugen. Het hoeft niet per se iets groots te zijn, niet iets dat je wereld compleet gaat veranderen, iets waar je jaren later nog aan terug zal denken. Nee, het zijn van die kleine dingetjes, waar je gewoon even blij van kan worden, die je week een stuk leuker maken. Ken je ze? We hebben er even een paar voor je op een rijtje gezet.

Uit eten in je favoriete restaurant

Iets heel simpels waar je blij van kunt worden, is uit eten gaan in je favoriete restaurant. Het is waarschijnlijk niet iets dat je dagelijks doet, en daarom blijft het bijzonder. Een avondje niet hoeven koken, daar kun je je misschien sowieso al op verheugen, en tegelijk weten dat dat wat er op je bord gaat belanden heerlijk zal zijn. Een avondje even weg, even uit je routine, en in fijn gezelschap samen van een fijne maaltijd genieten: zo makkelijk kan geluk soms zijn.

Het weekend

Iets waar veel mensen zich iedere week opnieuw op verheugen, is het weekend. Gelukkig keert dit iedere week terug, en heb je dus altijd iets om naar uit te kijken in je agenda staan. Het fijne aan het weekend is dat de meeste mensen dan niet hoeven te werken. Lekker uit kunnen slapen, de dingen op het eigen tempo kunnen doen en even geen verplichtingen. Heerlijk om daar tijdens je werkweek al naar uit te kijken, zeker als het allemaal even niet zo vanzelf gaat op je werk.

Die lekkere fles wijn

Heb je al heel lang een lekkere fles wijn in je kast staan? Een mooie Gruner Veltliner, of een andere bijzondere fles die je een tijdje bewaard hebt? Of heb je nog niets in huis, maar ben je dol op wijn kopen, en doe je dat het liefst iedere week?

Dan kun je echt uitkijken naar het openen van een nieuwe fles. Nieuwe smaken om te ontdekken, of de wetenschap dat wat je gaat drinken sowieso heerlijk gaat zijn. Een klein geluksmomentje, iets om je op te verheugen, dat heel makkelijk te realiseren valt.

Een warm bad

Na een lange dag die moeizaam verliep, of gewoon een dag veel vragen van je lijf, kan een warm bad echt iets zijn waar je van kan genieten. Of een warme douche, dat kan natuurlijk ook. Even alles letterlijk van je af laten spoelen, en genieten van de warmte. Daar knapt je lijf van op, maar ook je hoofd. Juist in dat warme water kunnen veel mensen prima ontspannen, en dat is uitstekend om iedere dag even te doen.

Gerelateerde berichten